Contactdetails
Dit scherm toont alle gegevens van één contact, particulier of bedrijf, inclusief adres, facturatie‑instellingen, eigen paarden en eventuele bestellingen. Gebruik het wanneer je een contact wilt bekijken, bewerken, kopiëren of beheren.
Wat je op dit scherm ziet
- Algemeen: gegevens van het contact (naam, adres, e‑mail, telefoon, factuurtaal, enz.) en snelle acties Bewerk, Heractiveren (als het contact verborgen is) en Kopiëren.
- Eigen paarden: lijst van de paarden die dit contact bezit; tik een paard voor meer details.
- Bestellingen: overzicht van winkel‑ en fokgerelateerde bestellingen van dit contact.
Veelvoorkomende taken
Een contact bewerken
- Klik op de Bewerk‑knop (potlood‑icoon) in de Algemeen‑tile.
- Pas de velden aan in het pop‑upvenster en klik Opslaan.
Contactgegevens kopiëren
- Klik op de Kopiëren‑knop in de Algemeen‑tile.
- De gegevens worden gekopieerd naar je klembord en kun je plakken.
Het contact uitnodigen voor een account
- Klik op de Create account‑knop bovenaan de pagina (alleen voor beheerders).
- Vul het uitnodigingsformulier in en klik Uitnodigen.
Handig om te weten
- De Bewerk‑ en Verwijderen‑knoppen verschijnen alleen als je rechten hebt om contacten te beheren; Verwijderen wordt ook verborgen voor interne bedrijfscontacten en voor het primaire factuurcontact.
- Create account wordt alleen getoond aan beheerders en alleen wanneer het contact nog geen gebruikersaccount of een uitstaande uitnodiging heeft.
- Een Verwijderd‑label betekent dat het contact verborgen is; je kunt het herstellen met de Heractiveren‑knop (play‑icoon) in de Algemeen‑tile.
- Als het contact gekoppeld is aan boekhoudsoftware en de synchronisatie status “Niet gesynchroniseerd” is, zie je een waarschuwing met een Synchroniseer nu‑knop – klik om de gegevens bij te werken.
Uitnodigen
Nodig een bestaand contact uit om een gebruikersaccount aan te maken voor jouw organisatie.
E-mailadres
- Vul het e-mailadres in dat de uitnodiging ontvangt; als het contact nog geen e‑mail heeft, wordt dit adres ook voor het contact opgeslagen.
Weergeven in planning
- Vink aan om de nieuwe gebruiker zichtbaar te maken in de personeelsplanning van de activiteiten.
Stallen
- Selecteer de stallen waartoe de gebruiker toegang krijgt; laat leeg om toegang tot alle stallen te geven. Veld wordt verborgen als er slechts één stal is, dan krijgt de gebruiker automatisch die stal.
Rollen
- Kies één of meer rollen; de rollen bepalen welke rechten de gebruiker heeft.
Na opslaan
- Er wordt een uitnodigingsmail gestuurd; zodra het contact de uitnodiging accepteert, verschijnt de gebruiker in de personeelslijst.